Officiële opening Inloophuis

DIEREN – Het Inloophuis in Dieren werd vrijdag 19 februari officieel geopend. Het Inloophuis verhuisde vorige maand van het Stationsplein 32 naar de overkant aan de Spoorstraat 50.

Diverse instanties waren aanwezig om de medewerkers te feliciteren met een bloemetje of nog een overgebleven kerstpakket. De Soroptimistclub Doetinchem / IJsseloever overhandigde een cheque van 1.000 euro aan Stichting De Boei en een cheque van 250 euro aan het inloophuis en de Lions club heeft een tafeltennistafel geschonken.
In de huiskamer op de begane grond werd vrijdag een muurschilderij onthuld, gemaakt door Wytse Noordhof, medewerker van het inloophuis en professioneel cartoontekenaar. Een aantal inlopers heeft hem geholpen met de inkleuring. Ook ontwierp Noordhof het nieuwe logo.
Het pand is ruimer en biedt meer mogelijkheden. Behalve het inloophuis zijn ook stichting De Boei, de voedselbank en het RIBW meeverhuisd. Het RIBW organiseert daar eens per veertien dagen kookactiviteiten.
Het nieuwe pand van het inloophuis is beschikbaar gesteld door de gemeente Rheden. De verhuizing en de inrichting zijn bekostigd met gelden die het Inloophuis ontving van fondsen, instellingen, bedrijven en particulieren. Daarnaast is er natuurlijk heel veel doewerk verzet door de medewerkers.
Het bestuur van het Inloophuis was al enige tijd aan het broeden om de inlopers meer activiteiten aan te kunnen bieden. In het vorige pand was er niet genoeg ruimte om verschillende activiteiten aan te bieden. De hoofdactiviteit was het aanbieden van koffie en thee. In het nieuwe pand kunnen de inlopers nu tafeltennissen, darten, budget koken, computeren en fitnessactiviteiten doen. Secretaris Noud Linders: “We zijn nu met de gemeente Rheden bezig om een professioneel iemand aan te trekken die meer activiteiten kan activeren.”
Het Inloophuis bestaat in maart alweer achttien jaar. Het Inloophuis is ontstaan vanuit de Hervormde Kerk. Linders: “We wilden mensen die weinig sociale contacten hadden met elkaar in contact brengen. Ze kunnen met elkaar over hun problemen praten, we kunnen ze hulp bieden en het is bovendien een zinvolle tijdsbesteding.” De deuren staan zeven dagen in de week open voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot ongeveer 13.00 uur, vrijdagavond en zondagmiddag kunnen inlopers er terecht. Voorzitter Albert van Iterson: “Doordat we gaan verhuizen, kunnen we meer activiteiten aanbieden. Daardoor verwachten we dat er ook meer mensen naar het Inloophuis komen omdat we een breder aanbod hebben”. Op dit moment komen er tussen de twaalf en zestien inlopers per dag naar het nieuwe pand. Linders: “We merken al wel dat inlopers die al een tijd niet zijn geweest, nu wel weer komen kijken in het nieuwe pand. Ze vinden het allemaal mooi.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.