Eindelijk weer naar buiten

DIEREN – Ze waren er aan toe, de ruim honderd atleten die zaterdag 19 februari aan de start stonden van de Jutbergloop. Sneeuw en ijs waren verdwenen en er scheen een waterig zonnetje.

Rond het gelijknamige Vakantiedorp tussen Dieren en Laag-Soeren had de Dierense atletiekvereniging Gelre een fraai parcours uitgezet. Afhankelijk van de afstand konden de lopers kiezen uit één tot drie ronden van vijf kilometer. De jeugd liep anderhalve kilometer. Met de jongste deelnemer van acht jaar en de oudste van eenenzeventig en met lopers afkomstig van Hippolythushoef tot Oostende was er sprake van een deelnemersveld dat net zo gevarieerd was als het parcours.
Bij de jeugd won Robin Jansen uit Doetinchem de 1500 meter in een snelle 5.54 minuut en bij de meisjes was de negenjarige Stephanie Kok uit Doetinchem de snelste in 6,52 minuut.
Op de langere afstanden werden er weer spannende duels uitgevochten. De vijftien kilometer werd uiteindelijk gewonnen door Peter Bakker uit Bathem in 57,34 minuut. Bij de dames won Erma Leyre uit Oostende in 1 uur en 12,27 minuut en was daarmee bijna drie minuten sneller dan de winnares van vorig jaar. De vijf kilometer bij de heren werd gewonnen door Coen de Wit uit Doetinchem in 17,10 minuut. Eerste dame was Nancy de Vries uit Dieren in een nieuw parcoursrecord in 21,24 minuut. Op de tien kilometer scherpte good old Chris Henet uit Arnhem ook al het parcoursrecord aan in 35,41 minuut. Judy van den Berg uit Hippolythushoef won bij de dames ook al in een heel snelle tijd in 41,30 minuut. Foto – Han Uenk.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.