Adviesgroep voor Centrumplan Eerbeek

EERBEEK – Er komt een adviesgroep voor het Centrumplan Eerbeek. Op deze manier worden inwoners en betrokken organisaties betrokken bij de planvorming. De komende tijd wordt er gewerkt aan het uitwerken en uitvoeren van de vastgestelde structuurvisie.

De structuurvisie voor het centrum van Eerbeek is vorig jaar november door de gemeenteraad vastgesteld. Bij het opstellen hiervan heeft de Werkgroep Eerbeek een grote rol gespeeld. Deze groep bestond uit twintig mensen, waaronder vertegenwoordigers van ondernemers, de industriekern, wijkraden en andere betrokkenen. De taak van deze werkgroep is afgerond en dus is de groep opgeheven. De volgende fase, het uitwerken en uitvoeren, krijgen deze partijen een stem middels de Adviesgroep. Deze nieuw samen te stellen groep gaat advies geven over de uitwerking en uitvoering van het centrumplan. Belangrijke taak hierin is het terugkoppelen van informatie naar en het vertegenwoordigen van de Eerbeekse achterban. De adviesgroep is geen formeel adviesorgaan, maar het college heeft burgerparticipatie hoog in het vaandel staan en vindt het belangrijk te luisteren naar ‘de maatschappelijke vertegenwoordiging’.
De verantwoordelijke marktpartijen en de gemeente hopen binnenkort een akkoord op hoofdlijnen te sluiten. Hierin staat beschreven hoe de partijen de komende tijd samen het centrumplan gaan uitvoeren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.