HVR wil meer aandacht voor bouw voor senioren en starters

RHEDEN – De Huurdersvereniging Rheden is erg ontevreden over de Woonvisie van de gemeente Rheden. Deze is vorig jaar opgesteld en de HVR omschreef dit destijds als ‘een flutverhaal’. Nu, net voor de gemeenteraadsverkiezingen, is de vereniging nog niet van mening veranderd.

In de Woonvisie van 2004 werd gesproken over de bouw van 1100 woningen voor het jaar 2010. Daarvan zou minimaal de helft betaalbare huur en koop zijn. Inmiddels is het 2010 en wat is werkelijk gebouwd? De HVR geeft aan dat dit er niet meer dan 445 zijn, terwijl wethouder Luuk Kuiper van 740 spreekt.
In 2009 is een nieuwe Woonvisie aangenomen door de gemeenteraad, waarin niet werd gesproken over de 1100 woningen die er zouden komen. Alleen GemeenteBelangen heeft het over bouw voor senioren en starters gehad. ‘Vanaf 2004 zou de nadruk liggen op het bouwen van betaalbare appartementen en woningen voor senioren en starters. De HVR onderschrijft de logica achter dat voornemen nog steeds: bouwen voor de steeds groter wordende groep senioren brengt de broodnodige doorstroming op gang. Waar nieuwe ruimte komt voor 55-plussers zijn er ook volop perspectieven voor starts op de woningmarkt’, aldus de HVR. In een enquête die is gehouden onder de zesduizend huurders van Woningcorporatie Vivare-Velp liet bijna de helft van de senioren weten graag te willen verhuizen naar een betaalbaar seniorenappartement. Volgens de HVR heeft Luuk Kuiper een andere opvatting: ‘volgens hem willen ouderen het liefst in hun huidige woning blijven.’
Volgens de HVR krijgt bouwen voor starters en senioren te weinig aandacht in de verkiezingsprogramma’s voor 3 maart. ‘Een uitzondering vormen de programma’s van Gemeentebelangen, de VVD en SP. Zij geven aan dat er meer betaalbaar gebouwd moet worden voor senioren en starters’, aldus HVR.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.