Speelveld Wethouder Sandersstraat geopend

EERBEEK – Jongeren kunnen sinds vorige week lekker spelen op een nieuw speelveld aan de Wethouder Sandersstraat in Eerbeek. Wethouder Geert van Klinken opende het veld donderdag. De opening van het speelveld had vooral een symbolische waarde, het staat voor Van Klinken voor realisatie van meer speelvelden in de gemeente.

Eind 2008 stelde de gemeenteraad het Structuurplan Spelen vast, dat ten doel had allerlei speel- en sportplekken in de gemeente aan te passen of opnieuw te realiseren. Niet alleen het speelveld aan de Wethouder Sandersstraat is opgeknapt, ook is er gewerkt op de hoek van de Marten Putraat en Baron van Sytzamastraat en op de hoek van de Leliestraat en Tuinstraat in Brummen. Aan de Lombokweg in Eerbeek is een tijdelijke pannakooi geplaatst. Aan de Wethouder Sandersstraat zijn speel- en sporttoestellen gerealiseerd voor de oudere jeugd, waaronder extra miligoals en een pannakooi. Andere speelvelden in de gemeente volgen, maar uitvoering van alle plannen heeft vertraging opgelopen door het slechte weer.
In 2010 volgt een nieuwe fase van de uitvoering van het Structuurplan Spelen. Deze fase heeft meer betrekking op het verbeteren en / of optimaliseren van speelvelden in de gemeente. Omwonenden van deze speelveldjes ontvangen nog een uitnodiging voor een inloopavond. Tijdens deze avonden worden de plannen toegelicht door deskundigen op het gebied van speel- en sportvoorzieningen. Omwonenden kunnen dan ook eventuele op- of aanmerkingen op het ontwerp kenbaar te maken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.