Onderzoek naar multifunctionele accommodatie in Drempt

DREMPT – De gemeente Bronckhorst is afgelopen najaar met een stuurgroep gestart met een onderzoek naar de mogelijkheden om een multifunctionele accommodatie (MFA) te realiseren in Drempt. In de zomer zouden de mogelijkheden bekend moeten zijn.

De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, het Dorpshuis Drempt, de stichting IJsselgraaf en een externe projectleider. Daarnaast is er een klankbordgroep samengesteld uit vertegenwoordigers van de Werkgroep Dorpsplan Drempt, die gaat reageren op besluiten van de stuurgroep om het draagvlak in Drempt aan te geven. De stuurgroep onderzoekt het draagvlak bij de partners en binnen Drempt, de mogelijke partners behalve het Dorpshuis en de twee scholen, de subsidiemogelijkheden, de omvang van nieuwbouw, financiering, exploitatie en bestuursvorm, mogelijke locatie en mogelijkheden binnen het bestemmingsplan en de planning.
De Gildeschool, St. Willibrordus en het Dorpshuis Drempt willen sowieso deelnemen in een MFA. Deze samenwerking is belangrijk om, gezien de krimp van de bevolking, ook op de lange termijn een redelijk voorzieningenniveau in stand te houden in Drempt. IJsselgraaf heeft aangegeven rond de zomervakantie van 2010 strategisch beleid over leefbaarheid, instandhouding en kwaliteit van onderwijs te gaan formuleren voor de hele organisatie. Het is hun intentie beide scholen in Drempt gezamenlijk met het Dorpshuis onder te brengen in de MFA. De stuurgroep wil vanuit de samenwerkingsintentie van stichting IJsselgraaf het haalbaarheidsonderzoek verder uitwerken. Met als uitgangspunt dat alle opties openstaan in het onderzoek. In de zomer 2010 moet duidelijk zijn in hoeverre en onder welke randvoorwaarden een MFA in Drempt al dan niet haalbaar is.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.