Uitstel vellen populieren Biljoen tot najaar 2010

VELP – Vanwege reacties heeft Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen besloten het kappen van de populieren aan de Gasthuislaan op Landgoed Biljoen in Velp uit te stellen tot dit najaar. In september wordt er toelichting gegeven op de noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden.

Bij bezoekers van Biljoen is er onduidelijkheid over het voornemen om der ij populieren te kappen. Er wordt getwijfeld aan de noodzaak van de kap en men vreest dat een zo geliefde wandelroute permanent zal worden afgesloten. Dat laatste is niet het geval. Alleen tijdens de kapwerkzaamheden zal Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen om veiligheidsredenen de laan tijdelijk afsluiten.
De populieren moeten gekapt worden omdat ze in slechte staat verkeren. Populieren kennen een maximum leeftijd voor een gezonde groei. Daarna takelen ze af en kunnen daardoor in toenemende mate een gevaar voor wandelaars vormen. Ter compensatie van de te vellen bomen zal een zelfde aantal op het landgoed worden teruggeplant. Na een uitleg in september zullen de kapwerkzaamheden beginnen. De uitleg wordt gegeven tijdens een rondwandeling op het landgoed. Tijdens de wandeling kunnen deelnemers vragen stellen en uitleg krijgen over de uit te voeren werkzaamheden en over het landgoed zelf. Deelname is kosteloos.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.