Landgoed Rhederhof door naar de laatste acht

RHEDEN – In het nieuwe televisieprogramma is Carsten Hesz, initiatiefnemer van Landgoed Rhederhof in Rheden, door naar de laatste acht. Zestien deelnemers mochten in twee minuten verhaal doen waarom hun pand het meeste recht had op een miljoen euro.

Met volle bussen, muziek, vlaggen en kostuums kwamen de deelnemers naar de studio om de jury te overtuigen. Carsten Hesz viel tijdens het programma op door zijn nuchtere insteek. Hij prees Langoed Rhederhof aan zonder poespas. “Het pand is zo mooi, daar hoeft geen afleiding of mooi verhaal omheen bedacht te worden. Het pand spreekt voor zichzelf”, aldus Carsten.
Carsten werd in het juryrapport dan ook geprezen om zijn passie voor dit historische pand. Daar waar bij andere panden wel kanttekeningen werden gezet, kreeg Langdoeg Rhederhof als enige geen twijfel te horen van de jury. Landgoed Rhederhof ging dan ook op zijn sloffen door naar de volgende ronde.
Woensdag 24 februari is aflevering twee, waarbij de jury wederom de helft van de deelnemers laat afvallen. In de strijd van acht weken bepaalt een vierkoppige jury welke twee panden op woensdag 14 april strijden in de finale. De kijker kan vervolgens stemmen en zo bepalen welk monumentale pand een miljoen euro aan restauratiebudget krijgt.
Jonkvrouw Amalia Jacqueline Julie Brandsen woonde tot haar overlijden in 1951 op Landgoed Rhederhof. Zij schonk het landgoed aan de hervormde kerk in Rheden met als wens dat het landgoed een zorgfunctie kreeg. Helaas staat door achterstallig onderhoud er nu ernstig vervallen bij. Carsten: “Ik heb het landgoed in 2008 gekocht om het mooie landgoed en pand te redden van verval. Waarbij een stuk natuur en cultuur in Rheden wordt beschermd en toegankelijk is voor publiek. We hopen natuurlijk op veel steun uit de omgeving tijdesn deze westrijd. En mochten we in de finale koemn, hoop ik dat iedereen stemt op Landgoed Rhederhof”.
Op de website www.landgoed-rhederhof.nl kan men zich inschrijven als vriend voor de nieuwsbrief. Ook ken men vrienden worden van de hyves van Rhederhof via www.landgoed-rhederhof.hyves.nl of alles volgen via twitter, @ rhederhof.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.