Gemeentehuis De Steeg aangesloten op glasvezelnetwerk

DE STEEG – De gemeente Rheden is sinds december aangesloten op een glasvezelnetwerk. De aansluiting zorgt voor sneller dataverkeer en voor een afname van de kwetsbaarheid bij storingen.

De gemeente maakt gebruik van het netwerk van de Stichting Samenwerkingsverband Glasvezelnetwerk Arnhem (SSGA). Rheden heeft voor 285.000 euro een glasvezelkabel vanuit Arnhem naar het gemeentehuis in De Steeg laten leggen. De verbinding tussen de servicecentra en het gemeentehuis wordt hierdoor beter en ook de digitale dienstverlening richting de burger kan dankzij de kabel gemakkelijker worden uitgebreid. In de toekomst kunnen ook non-profitorganisaties in de gemeente gebruik maken van de snellere verbinding.

Wethouder Joop Kock geeft aan dat Rheden al pogingen heeft ondernomen om scholen en welzijnsorganisaties enthousiast te maken voor een aansluiting op het netwerk. ¨Deze instellingen hebben echter door de huidige economische situatie hiervoor nog geen financiële middelen gevonden.¨ Een aansluiting kost tussen de 6000 en 7000 euro, exclusief het abonnementstarief. Kock: ¨Hopelijk komt er in de toekomst vanuit Den Haag een plan voor subsidie aan scholen. Dit heet vooruit regeren, want het onderwijs maakt steeds meer gebruik van internet.¨ Kock zal zijn plan om instellingen aan te sluiten op het glasvezelnetwerk overdragen aan de wethouder die hem opvolgt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.