Home / Rheden / Taalmaatjes gezocht voor inburgeraars

Taalmaatjes gezocht voor inburgeraars

RHEDEN – Stichting Vluchtelingenwerk Midden Gelderland (SVMG) zoekt vrijwilligers in de gemeente Rheden die aan de slag willen als taalmaatje. Deze taalmaatjes ondersteunen vluchtelingen, andere nieuwkomers en ‘oudkomers’ bij het leren van de Nederlandse taal. Dit gebeurt zo’n twee uur per week, op individuele basis bij de cliënt thuis en is bedoeld ter ondersteuning van de inburgeringscursussen. Inburgeraars kunnen op ontspannen en gezellige manier bezig zijn met het oefenen van de taal. Zo kunnen zij op hun eigen tempo de taal leren en is er aandacht voor de specifieke taalproblemen van de betreffende personen. SVMG biedt begeleiding door een beroepskracht, een introductiebijeenkomst en een onkostenvergoeding.

Tanja Dijenborg, 0313-419695 (di), tdijenborgh@svmg.nl
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.