Home / Beekbergen / Gerd Wensink nieuwe dirigent PJB

Gerd Wensink nieuwe dirigent PJB

BEEKBERGEN – Na een korte selectieronde is door de leden van concertharmonieorkest Prinses Juliana Beekbergen (PJB) met overgrote meerderheid van stemmen voor Gerd Wensink uit Hall gekozen als nieuwe dirigent.

De vijfentwintig jarige Gerd Wensink heeft zijn opleiding als euphoniumspeler genoten bij muziekvereniging De Eendracht in Eerbeek. in 2099 is hij geslaagd voor de bachelorfase van zijn euphoniumstudie aan het Conservatorium in Zwolle, waarna hij zijn masterstudie startte. Wensink speelt in meerdere orkesten waaronder het Gelderse Fanfare Orkest, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en het Gelderse Trombone Kwartet.
Daarnaast remplaceert hij in diverse orkesten als het Nationaal Jeugdorkest en de Marinierskapel. De ambitieuze en talentvolle dirigent treedt naast orkestmuzikant ook op als solist bij verschillende orkesten en vormt een duo met pianist Jan van Wijk. Hij staat aan het begin van zijn carrière als veelbelovend dirigent en is in zijn nopjes met de benoeming als dirigent van PJB. “Een orkest met veel mogelikheden”, aldus de nieuwe dirigent.

www.harmonie-pjb.nl, www.gerdwensink.nl
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.