Gemeente Rheden zet Erfgoedplan online

DE STEEG – De gemeente Rheden heeft deze week het Erfgoedplan op haar website geplaatst. Het plan geeft een overzicht van het cultuurhistorisch erfgoed in de gemeente.

Het plan vormt een hulpmiddel bij toekomstige ruimtelijke plannen. Het document beschrijft de geschiedenis van de gemeente Rheden vanaf de voorlaatste ijstijd tot en met het heden. De onderzoekers hebben zich hierbij gebaseerd op informatie in archieven en literatuur en op inventarisaties van het landschap. Er wordt in het plan onder meer uitgelegd hoe de stuwwallen in het Rhedense landschap zijn gevormd en hoe de eerste nederzettingen ontstonden. Van alle zeven dorpen wordt de historische ontwikkeling beschreven. Verder komen historische woonbuurten en bouwwerken, zoals kerken en kastelen, aan bod. Rheden heeft in het Erfgoedplan tevens een waarderingssysteem voor cultuurhistorische elementen opgenomen. Op deze manier kan de gemeente een afweging maken tussen objecten die belangrijk en minder belangrijk zijn. De kastelen hebben samen met de Middachterallee tussen De Steeg en Ellecom de hoogste waardering gekregen.

Het Erfgoedplan is te vinden via www.rheden.nl > Wonen&Leven > Kunst en Cultuur > Monumenten & Archeologie. De gemeente Rheden wil het Erfgoedplan aanvullen en indien nodig aanpassen. Iedereen die aanvullingen en correcties wil aandragen, kan zich melden bij Marjolein Sanderman van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkelingen, m.sanderman@rheden.nl of tel. 026-4976307.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.