Nieuwe stichting Beekbergen voor 4 en 5 mei

BEEKBERGEN – Nadat jarenlang de herdenking op 4 mei en de bevrijding op 5 mei werden georganiseerd door verschillende groepen, is in Beekbergen enkele maanden geleden een Stichting 4 en 5 mei opgericht. Vanaf nu worden de activiteiten voor beide dagen door één bestuur geregeld.

“De wens om één organisatie te vormen is er al zeker twee jaar. We staan met twee clubs in hetzelfde park, een dag na elkaar. Het landelijk thema is bovendien Vrijheid Maak Je Met Elkaar”, vertelt secretaris Rémon Mulder. “Ook vanuit het landelijk Comité 4 en 5 mei kwam het verzoek onze activiteiten te bundelen.” De herdenking op 4 mei werd voorheen georganiseerd door het Comité 4 mei, de bevrijdingsloop en andere feestelijkheden op 5 mei door een comité van de Boerderij. De beide besturen zijn samengevoegd en onder begeleiding van notariskantoor Blankhart & Bronkhorst is een nieuwe stichting opgezet. Voorzitter is Herman Bos, secretaris dus Rémon Mulder, penningmeester Ine Pennink en overige bestuursleden Evert Jan Plante, Karen Brink, Frans Libert, Erik Keuterink en Peter Wilbrink.
De meeste programmaonderdelen, zoals Beekbergen die inmiddels al jaren kent, blijven de komende jaren ongewijzigd. Denk aan de herdenking op 4 mei, het ophalen van het bevrijdingsvuur in Wageningen en de viering van de bevrijding op 5 mei. De herdenkingsbijeenkomst in het Teixeira de Mattospark en kranslegging bij het monument wordt dit jaar extra bijzonder. Honderd leerlingen uit het Canadese Burlington komen naar Nederland om hier bij aanwezig te zijn. Waarschijnlijk leveren zij ook een deel aan het programma.
Nieuw dit jaar is een bevrijdingsconcert, waar veel verenigingen uit de omgeving aan deelnemen: The 48th Highlanders, het Oosterhuuzens dialectkoor, het Beekbergens Toneel, Mondolia, Harmonie PJB en zangverenigingen Hosanna, Sursum Corda, Toonkunst en het popkoor van Markant. “We denken erover om dit concert eens in de vijf jaar te laten plaatsvinden, maar dat is nog niet zeker”, aldus Rémon Mulder.
Meer informatie over de nieuwe Stichting, het programma van dit jaar en een speciale fietstocht rondom punten in het dorp die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog is te vinden op www.4en5meibeekbergen.nl.

Op de foto The 48th Highlanders of Holland tijdens de herdenking in 2009, een foto van Roy Groen. www.4en5meibeekbergen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.