Nationale hengstenkeuring

EERBEEK – Verschillende paardenfokkers uit de streek hebben succes behaald tijdens de nationale hengstenkeuring, die onlangs plaatsvond in Den Bosch. In de categorie Gelders Paard werd Caronus B van de Eerbeekse fokker G.S.W. te Bokkel verkozen om deel te nemen aan het verrichtingsonderzoek. Hiermee zou hij toegang kunnen krijgen tot het nationale fokprogramma. Daarnaast waren er speciale huldigingen voor mevrouw Post-Kettelarij uit Hall en de heer Van Beek uit Eerbeek. De goedgekeurde Gelderse dekhengst Rubus B, gefokt door mevrouw Post en gereden door Daniëlle te Bokkel, bleek in de categorie Gelderse Paarden het beste sportpaard van 2009. In de categorie tuigpaarden leverde dekhengst Waldemar vorig jaar de beste sportprestaties.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.