CDA op werkbezoek in Dieren

DIEREN – Het CDA heeft vorige week een werkbezoek gebracht aan Dieren. De Traverse en de dreiging van extra goederentreinen op de IJssellijn vormden belangrijke onderwerpen tijdens het bezoek.

Belangstellenden en belangenorganisaties konden in gesprek gaan met de fractie en het bestuur van het CDA. Aanwezig waren onder meer Winkeliersvereniging Callunaplein/Wilhelminaweg, diverse sportverenigingen, een delegatie van Hagenau en vertegenwoordigers van het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (RONA). In de middag kwamen CDA-Tweede Kamerlid Ger Koopmans en de CDA-Statenleden Albert Schol en Jan Hutten naar het station in Dieren. Na uitleg over de stand van zaken van de Traverse door wethouder Jan Jansen werd variant 3A uitvoerig bestudeerd. Tweede Kamerlid Koopmans gaf aan dat de gemeente en provincie samen aan de slag moeten gaan om vertragingen in het plan te voorkomen.

Het CDA kreeg zaterdag van Dierenaren diverse vragen over de overlast van hangjongeren op het Callunaplein. Naar aanleiding van deze geluiden heeft de partij vragen gesteld aan de burgemeester. De CDA-fractie wil onder meer weten op welke wijze de gemeente verdere escalatie probeert te voorkomen en of Rheden bereid is een samenscholingsverbod in te voeren. Het CDA is van mening dat repressief optreden dringend is gewenst.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.