Julia den Uijl is voorleeskampioene

Burgemeester Niels Joosten van de gemeente Brummen maakte na de voorleeswedstrijd bekend dat Julia den Uijl van de Wilhelminaschool uit Brummen de voorleeskampioene is en doorgaat naar de volgende ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Dertien leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de basisscholen uit de gemeente Brummen hebben zaterdag 13 februari deelgenomen aan de kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen waren samen met een groot aantal fans naar de Brummense bibliotheek gekomen waar iedere kandidaat vijf minuten mocht voorlezen uit een boek van zijn of haar keuze.
De grote zaal was goed gevuld en de spanning was van alle gezichten af te lezen. Maar gelukkig was Piraat aanwezig om de kinderen op hun gemak stellen. Na zijn opleiding tot Piraat wilde hij gaan varen, maar dat mocht niet van zijn moeder. Hij moest eerst leren lezen. Dus de kinderen hadden een dubbele opdracht. Ze moesten niet alleen de jury overtuigen maar ook Piraat overtuigen dat lezen heel leuk is.
Nadat alle kinderen hadden voorgelezen, konden ze even op adem komen door naar een voorstelling van Piraat te kijken. Ondertussen had de jury, bestaande uit burgemeester Joosten en schrijfsters Agave Kruijssen en Evelien van Dort de moeilijke taak om uit al deze kandidaten één winnaar te kiezen.
Winnares Julia had voorgelezen uit De fantastische meneer Vos van Roald Dahl. De jury had genoten van haar presentatie – foto: Han Uenk. 
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.