Home / Bronkhorst / Bestuurlijk beleid volgens het IPV

Bestuurlijk beleid volgens het IPV

BRUMMEN – De Lokale Partij IPV uit Brummen heeft een duidelijke visie op het bestuurlijk beleid in de gemeente Brummen. Volgens de Lokale Partij lijkt de wijsheid tussen progressief en conservatief in te liggen. Niet ontwikkelen lijkt conservatief, stilstand. En politieke partijen profileren zich graag als progressief, als wegbereiders van verandering.

Een partij kan haar politieke thema’s aan projecten en plannen ophangen en kan naderhand wijzen op haar geschiedenis van steen en asfalt. Dick van der Woude, voorzitter Lokale Partij IPV: “Is het echter wel progressief om je als bestuurder te profileren met steeds weer nieuwe veranderingen? Moet de politiek cadeautjes blijven geven zodat we per saldo opgescheept dreigen te worden met een uitdijende, non-historische, kleur- en cultuurloze gemeente?”
Het IPV is niet gebonden aan partijstandpunten over landelijk en provinciaal beleid zoals rond de IJsselsprong. Het IPV zoekt naar vermogen de dialoog met de bewoners. Van der Woude: “Een blijvend leerproces en nooit klaar. Dat levert op dat wij, zoals de bevlogen Eerbeekse sociaal-democraat Bruno de Vries van de Brummense PvdA dat badinerend maar terecht onder woorden brengt, soms slechts met een fietsenstalling bezig zijn, heel ver van Den Haag maar wel tegenover sporthal De Bhoele in Eerbeek.”
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.