Home / Velp / Klimaatstraatfeest in Velp

Klimaatstraatfeest in Velp

De bewoners van de Overhagenseweg in Velp doen mee aan het Nationale Klimaatstraatfeest, en met succes. Door met elkaar energie te besparen worden klimaatpunten verdiend. De Overhagenseweg staat inmiddels in de Top 10 van beste klimaatstraten van Nederland en is koploper in Gelderland. Zaterdag deden ze mee aan Warme Truiendag en wethouder Harriët Tiemens schonk bij die gelegenheid warme chocola en glühwein.

Onlangs zijn spaarlampen uitgedeeld aan de huishoudens in de straat. Zaterdag deden ze zoals gezegd mee aan de Warme Truiendag. Zij zetten de verwarming in huis een paar graadjes lager en trokken een warme trui aan.

Met het Nationale Klimaatstraatfeest gaan honderden straten in Nederland de komende maanden aan de slag met energiebesparing. Hiermee verdienen zij klimaatpunten. De 500 beste straten winnen op 29 mei een straatfeest met een budget tot 500 euro. De allerbeste straat wint een superstraatfeest met een live-optreden van een bekende artiest!
De gemeente Rheden steunt de campagne; straten die meedoen aan het klimaatstraatfeest ontvangen van wethouder Tiemens een spaarlampenpakket met een waarde van maximaal 250 euro. Daarmee kunnen de straten 1.000 klimaatpunten verdienen.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.