Doesburg pakt 159.000 euro bij gehandicapten weg

DOESBURG – De gemeente Doesburg heeft in 2009 eenmalig een extra bedrag van 122.000 euro aan WMO-gelden ontvangen en daarbovenop jaarlijks een extra bedrag van 37.000 euro. Deze gelden zijn bedoeld om het leven van hulpbehoevenden leefbaarder te maken.

Het gemeentebestuur van Doesburg heeft dit WMO-geld niet besteed aan waar het voor bedoeld is, de hulpbehoevenden, maar is het geld besteed om er de begroting mee sluitend te maken. Letterlijk staat in de begroting: ‘Aangezien deze extra middelen niet geoormerkt zijn ten behoeve van extra taken, achten wij het verantwoord om deze in te zetten voor het sluitend maken van onze begroting.’
GroenLinks vindt dit een onjuiste handelswijze. “Juridisch kan het misschien wel kloppen, moreel is het volstrekt onverantwoord. Daarbij komt nog dat er in dezelfde begroting 5.000 euro wordt bezuinigd op de vrijwilligers in het gehandicaptenwerk,” stelt GroenLinks.
Zaterdag 6 februari heeft de Gehandicaptenraad Doesburg vol enthousiasme gedemonstreerd voor een openbaar (invaliden-) toiletten Doesburg. Dit toilet zal ongeveer 60.000 euro kosten. De lijsttrekker van de SP vond het wel een goed idee maar stelde wel dat het de gemeente niets mag kosten. De D’66 voorman volstond met de opmerking dat hij geen toezeggingen kan doen. GroenLinks: “Nee, geen wonder, want hij wist dat het WMO-geld dat voor dit toilet moet worden gebruikt, al lang is verdwenen in het financieringstekort van de gemeente.”
GroenLinks verlangt van de gemeente dat een belangrijk deel van de extra bijdrage aan WMO-gelden dat de komende jaren is toegezegd, wordt besteed aan aankoop, plaatsing en onderhoud van een openbaar toilet. Daarnaast ziet de partij graag dat ook belangengroepen zoals de Doesburgse Ondernemersvereniging en de Gehandicaptenraad hieronder hun schouders zetten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.