Groen Links tegen woningbouw Beinum-West

DOESBURG – GroenLinks Doesburg is het niet eens met de bouwactiviteiten in Beinum-West. Ten eerste omdat in de Intentieverklaring Woonvisie van de provincie een afnemende bevolkingsgroei en zelfs dalend inwoneraantal wordt verwacht. Ten tweede omdat er een mooi stuk open landschap verdwijnt.

GroenLinks kan zich vinden in de Woonvisie. Hierin staat namelijk ook dat er moet worden geïnvesteerd in bestaande woningen om deze toekomstbestendig te maken. Dit betekent vooral dat de huizen energiezuiniger gemaakt moeten worden. De overheid kan hierbij helpen. Met een ‘groene hypotheek’ kan tot 100.000 euro goedkoop worden geleend voor energiebesparende maatregelen bij renovatie.
GroenLinks is overigens niet tegen woningbouw an sich, maar is van mening dat er in verband met het beperkte aantal geschikte locaties vooral sprake moet zijn van renovatie of herbouw. Deze woningen zijn dan klaar voor de toekomst, energiezuinig. De meerkosten van de duurdere huizen worden volgens GroenLinks dan terugverdiend door een lagere energierekening.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.