Home / Velp / Opening trappenhuis Kliniek Velp

Opening trappenhuis Kliniek Velp

Voorzitter van de Raad van Bestuur van de Alysis Zorggroep, Gert de Bey, opende woensdag 10 februari het nieuwe trappenhuis van kliniek Velp. Het trappenhuis is een kunstwerk, ontworpen door kunstenares Christine Rusche, om de gevarieerde afdelingen van Kliniek Velp te verbinden.

In 2005 is begonnen met de verbouwing van kliniek Velp tot een zogenoemd healing environment; een inrichting die is gericht op de beleving van de patiënt en het bieden van een warme en geborgen omgeving. Hierdoor is er echter veel variatie in de inrichting doorgevoerd. Om wel een eenheid te creëren tussen de verschillend ingerichte afdelingen is ervoor gekozen om het centrale trappenhuis tot een verbindend element te maken. Het trappenhuis geeft enerzijds door zijn ruime glaspuien per verdieping zicht op de gecreëerde variatie. Anderzijds geeft elke verdieping door diezelfde transparantie pui zicht op het trappenhuis. Dit project is tot stand gekomen met subsidie van de Stichting Kunst en Openbare Ruimte (SKOR).
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.