Kamerlid SP komt naar Rheden

RHEDEN – Op zaterdag 13 februari komt SP-Tweede Kamerlid Emile Roemer naar Rheden. Roemer is woordvoerder Verkeer en Waterstaat namens de SP.

Vanaf 11.00 uur neemt hij met de lokale SP’ers deel aan de spooractie tegen de toename van het aantal goederentreinen over de IJssellijn. Roemer heeft in de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor de overlast op deze spoorlijn. In november pleitte hij voor een onderzoek naar geluids- en trillingsoverlast op deze lijn. De SP gaat in de maand februari bij alle huizen aan het spoor langs met een enquête en een actieposter. Afgevaardigden van RONA (Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking), Rhedens Dorpsbelang en GNV (Geen Noordtak Velp) zijn uitgenodigd om ook met Roemer in contact te treden en hun zorgen en ideeën te laten horen. Ook Provinciaal Statenlid Alex Mink ondersteunt zaterdag de actie in Rheden.

De SP is op zaterdag 6 februari gestart met de actie ´72 goederentreinen, dat spoort niet!´ Met deze actie wil de partij de overlast van bewoners langs het spoor in kaart brengen en hun mening over de plannen van de toename van het goederenverkeer peilen. Tot nu toe zijn er in Velp, De Steeg en Ellecom enquêtes afgenomen. Veel bewoners maken zich grote zorgen en zijn fel tegen de plannen. Op www.rheden.sp.nl is de enquête in te vullen is de actieposter te bestellen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.