Tachtig en nog zo fit als een hoentje

EERBEEK – Twee keer per week stapt Cor Hetjes op de fiets om een lekker uurtje te gaan sporten bij Sportschool Kees van der Veen. Dat is op het eerste oog niets bijzonders, er zijn zoveel sportieve mensen. Wat Cor echter wèl bijzonder maakt, is dat hij op 16 januari zijn tachtigste verjaardag vierde.

Voor Kees van der Veen reden om deze trouwe bezoeker eens in het zonnetje te zetten. Vrijdagmorgen is Cor toegezongen door zijn medesporters en kreeg hij een mooie bos bloemen van Kees.
Inmiddels is Cor al zo’n twintig jaar een vaste bezoekers van de sportschool. “Toen Kees begon aan de Vondellaan, woonde ik daar vlakbij. Ik wilde iets aan mijn conditie doen, ben eens gaan kijken en sindsdien kom ik hier twee keer per week”, aldus Cor.
“Zo’n vijftien jaar geleden ging hij nog als een speer. Toen zette hij de loopband op volle snelheid”, vertelt Kees. “En dan stond jij om de hoek te kijken of dat wel goed ging!”, vult Cor lachend aan. Nu gaat het allemaal iets minder snel, maar dat maakt hem niet uit. “Ik ben lekker aan het bewegen, doe het graag en heb er profijt van. Toen ik pas in het ziekenhuis lag, waren de dokters verbaasd over mijn goede conditie.”
Kees van der Veen is blij dat het Cor zo goed gaat. “We zien hem graag en hopen dat hij nog lang bij ons blijft. Daarom mag Cor vanaf nu gratis komen sporten.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.