Edward Gal Ruiter van het Jaar

DIEREN / HARSKAMP – Na een jaar vol overwinningen, records en kampioenstitels hebben dressuurruiter Edward Gal en zijn zwarte hengst Totilas weer een mooie titel verdiend. Edward is door het bestuur van Indoor Brabant uitgeroepen tot Ruiter van het Jaar. Het jaar begon met een zege in het KNHS. Later in het jaar won hij met Totilas tweemaal goud, in teamverband en individueel op het EK Dressuur in Windsor. Dit werd gevolgd door goud op het NK en een eerste plaats op de wereldranglijst. De ruiter verbrak drie keer het wereldrecord: 84.085 procent in de Grand Prix en 86.700 procent in de Kür op Muziek via 90,750 procent naar zelfs 92.300 procent. Totilas is verkozen tot KWPN Paard van het Jaar 2010. De hengst wordt gezien als ‘een verrijking voor de Nederlandse dressuursport of beter gezegd: voor de hele paardenwereld’.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.