Veilig Verkeer maakt nieuwe start

DE STEEG / ROZENDAAL – In de gemeenten Rheden en Rozendaal komt weer een plaatselijke afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN). Wethouder Hans Elsenaar van de gemeente Rheden geeft op maandag 15 februari in het gemeentehuis het officiële sein voor de herstart van de afdeling.

Ruim vijftien vrijwilligers, onder wie voorzitter Berry Stuiver uit Rozendaal, gaan de komende jaren in Rheden en Rozendaal mensen bewust maken van hun verkeersgedrag. Hierbij zal veel aandacht worden besteed aan kwetsbare weggebruikers zoals kinderen, jongeren, ouderen en mensen met een beperking. Behalve een verkeersveiligere inrichting van buurten en wijken en pleidooien voor 30km-zones, zijn campagnes rond Bob (Bewust Onbeschonken Bestuurder) en agressief weggedrag de speerpunten van VVN.

In heel Nederland organiseert Veilig Verkeer Nederland samen met duizenden enthousiaste vrijwilligers talloze activiteiten en acties. Zoals de verkeersouders, die onder meer bekijken of routes naar school nog verder kunnen worden verbeterd. Dit project zal ook in Rheden en Rozendaal van start gaan. Daarnaast zal worden aangehaakt bij bestaande acties, zoals de recente overhandiging van 240 verkeershesjes aan kinderen van de Delta-basisscholen in Rheden. Dankzij dit initiatief van verkeersouders van de Mauritiusschool in Rheden en basisschool De Vlinder in Dieren zijn de leerlingen goed zichtbaar tijdens de fietsroute van en naar school. De actie werd gesteund door Koninklijke Gazelle, Roelé Fietsen en Fietshuis Velp.

De hesjes zijn bedrukt met het schoollogo en hebben een rugnummer, waardoor ze tevens bruikbaar zijn tijdens het jaarlijkse VVN-fietsexamen. De leerlingen bedankten op vrijdag 5 februari de sponsors met ingelijste kleurplaten met de passende slagzin: ‘Bedankt voor uw bijdrage aan onze veiligheid’. De verkeersouders en de directies van de Delta-scholen gaan voortaan collectieve acties op touw zetten richting instanties die verkeersveiligheid voor basisscholieren hoog op de agenda hebben staan.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.