De klas van 1971 weer bijeen

Na 39 jaar ontmoetten 34 leerlingen en 5 leerkrachten van de St. Mauritiusschool in Rheden elkaar opnieuw. Destijds waren deze mensen een jaar of twaalf en bezig met vriendschappen, pesterijtjes en huiswerk. Nu zijn het vijftigers met een schat aan levenservaring.

De reünie begon eigelijk al in oktober vorig jaar, toen de site
www.mauritiusschool1971.nl online ging. Hier konden oud-klasgenootjes foto’s van vroeger met elkaar delen en via het gastenboek alvast wat herinneringen ophalen. Zo werd het contact hersteld en kwam de reünie tot stand. De leerlingen en leerkrachten ontmoetten elkaar bij een oud-klasgenootje in Rheden. Met een open wagen ging de groep naar de St. Mauritiusschool, waar de huidige directeur Hans op ’t Rot de hand schudde van voormalig hoofd-onderwijzer Gerard van der A. Vervolgens kreeg de klas een rondleiding door de school. Hoewel er wel het één en ander is veranderd, was dit een feest van herkenning. Er is een nieuwe klassenfoto gemaakt en tijdens en na het buffet zijn de nodige herinneringen opgehaald. De jaren vielen weg, het klikte net als vroeger en er werd aan één stuk door gekletst. Er is zelfs nog een jamsessie gehouden. De avond eindigde in de kleine uurtjes. Veel oud-klasgenoten zetten het contact voort via de website. Er is al gesproken over een nieuwe ontmoeting.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.