Rheden: toename goederenvervoer onacceptabel

DE STEEG – Een delegatie uit de gemeente Rheden heeft woensdag 10 februari een bezoek gebracht aan de Kamerfracties van CDA, PvdA en VVD in Den Haag. Onderwerp van gesprek: de voorziene toename van het goederenvervoer over het bestaande spoor.

Leden van het college van B&W en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (Industriële Club Rheden en Ondernemersvereniging DELS) vinden een mogelijke toename van het goederenvervoer onacceptabel voor de leefbaarheid in de gemeente Rheden. Om die reden is aan de fracties van CDA, PvdA en VVD gevraagd om hiervoor aandacht te vragen in de Tweede Kamer en om te zoeken naar alternatieven.

De Rhedense delegatie heeft een goed gevoel overgehouden aan de reis naar Den Haag. “We hebben ons standpunt uiteen kunnen zetten en beslist een luisterend oor gevonden¨, zegt delegatieleider burgemeester Petra van Wingerden. ¨Onze gemeente telt 37 gelijkvloerse spoorwegovergangen en met 90 goederentreinen per dag geeft dat veel vertraging en overlast. In het kader van de bereikbaarheid is het belang van onze lokale ondernemers en winkeliers er ook zeker niet mee gediend. De treinen veroorzaken bovendien zware trillingen en vormen een bedreiging voor de verkeersveiligheid langs het spoor. Daarnaast ontstaat er een onwerkbare situatie voor hulpdiensten. Voor brandweer, politie en ambulances wordt het spoor een bijna onneembare hindernis”, aldus de burgemeester.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.