Home / Bronkhorst / Kunstkring moet weg uit Ambachtstraat

Kunstkring moet weg uit Ambachtstraat

BRUMMEN – Na ongeveer anderhalf jaar moet de Kunstkring Brummen en Omgeving weg uit de Ambachtstraat. Leden van de kunstkring vulden de leegstaande etalages met hun kunstwerken, om zo de donkere panden wat op te vrolijken. De kunstenaars vonden het een uitdaging er iets leuks van te maken en het winkelend publiek genoot van de kunst. De eigenaar van de panden heeft nu besloten niet langer medewerking te verlenen aan dit project. Men is van mening dat er zich eerder een huurder of koper meldt als de kunst uit de etalages is verdwenen. De panden stonden in 2008 al zeven jaar leeg. Momenteel hangt er nog kunst in drie panden, in de anderhalf jaar dat de Kunstkring werk tentoonstelt in de Ambachtstraat is er één pand verkocht. De Kunstkring vindt het jammer dat de eigenaar dit besluit heeft genomen. Men vond het leuk dit project uit te voeren, maar ook is het zonde dat er weer sombere gaten in de Ambachtstraat komen, die de winkelstraat een troosteloze aanblik geven. De kunstenaars hebben, tot hun plezier, altijd veel positieve reacties gehad.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.