Aan de thee met de burgemeester

Vrijdag 5 februari was het zover: burgemeester Henk Klein Molenkamp van Rozendaal kwam op de thee in groep 7/8 van O.B.S. De Kameleon in Velp. Dit bezoek vormde de afsluitende presentatie van het project ‘Etiquette’.

In het kader van de ‘verlengde lesdag’ volgt de bovenbouw dit schooljaar diverse cursussen. Nu stond de cursus ‘Etiquette’ centraal, onder leiding van docent Sophie Jetten van AtelierVelp, school voor Podiumkunsten in Velp, waarbij gebruik werd gemaakt van dans en bewegingstheater.
De leerlingen maakten tijdens dit dansproject kennis met de (soms grote) tegenstellingen tussen de omgangsvormen van vroeger en nu. Regels die vroeger vanzelfsprekend waren blijken vandaag de dag bij veel leerlingen onbekend. Het gaat om zaken als ‘hoe maak je een goede eerste indruk’, ‘hoe gedraag je je aan tafel’, ‘hoe ontvang je op een correcte manier een gast’, ‘hoe gedraag je je tegenover een belangrijk persoon’.
Hoe al deze spelregels in praktijk te brengen, lieten circa 20 leeringen zien toen de burgemeester zijn kopje thee op De Kameleon kwam drinken. Na de thee verzorgden de leerlingen nog een kort optreden met een hofdans en een moderne dans waarin zij de verschillen met vroeger en nu lieten zien. Iedereen kon terugkijken op een leerzame en gezellige theevisite.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.