Vanaf nu veilig naar school

RHEDEN – Op de Mauritiusschool in Rheden werden vrijdag 5 februari, op symbolische, wijze verkeersveiligheidshesjes uitgedeeld aan leerlingen van vier basisscholen uit de gemeente Rheden.

Dit gebeurde door wethouder van verkeer Hans Elsenaar, Henk Roelofs van Roelé fietsen en Ruud Beekhuizen, bestuurslid Delta Onderwijs. De scholen maken deel uit van de onderwijsorganisatie Delta. De hesjes zorgen ervoor dat de leerlingen tijdens de fietsroute van en naar school, maar ook tijdens de gezamenlijke wandeling naar de gymzaal, goed zichtbaar in het verkeer kunnen deelnemen. De hesjes zijn bedrukt met het schoollogo en hebben een rugnummer op de achterzijde waardoor ze ook bruikbaar zijn tijdens het jaarlijkse VVN praktijk fietsexamen.
Het aanschaffen van de hesjes was een initiatief van de verkeersouders van de St. Mauritiusschool en basisschool De Vlinder uit Dieren. Gedurende de voorbereidingen werden ook de Fredericusschool en de Roncalli school uit Velp bij de actie betrokken. Om de financiering van de hesjes rond te krijgen, benaderden de verkeersouders verschillende bedrijven. Fietsfabriek Koninklijke Gazelle uit Dieren, Roelé Fietsen uit Rheden en Het Fietshuis uit Velp zorgden uiteindelijk van de financiering van de 240 hesjes.
De samenwerking die door deze actie is ontstaan, heeft ertoe geleid dat de verkeersouders en directies van de Delta-scholen voortaan collectieve acties op touw gaan zetten richting gemeente en andere instanties waar verkeersveiligheid voor basisscholen hoog op de agenda staat. Foto – Wouter Rijnbende.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.