Home / Drempt / Prachtig boek over kerk Drempt

Prachtig boek over kerk Drempt

De Nederlands Hervormde kerk in Voor-Drempt stond afgelopen zaterdag letterlijk in de belangstelling. De Stichting Vrienden van de Dremptse kerk heeft een boek samengesteld over alle bouwaarden van deze kerk. Nu is dit niet zomaar tot stand gekomen. Via via was het bestuur van de Stichting ter ore gekomen dat Henrie Bremer op de MTS een fantastische scriptie gemaakt had over de Dremptse kerk. In zijn opleiding bouwkunde moest hij een project kiezen en aangezien hij in Drempt woonde, heeft hij voor deze kerk gekozen. Alles heeft hij bestudeerd. Wat en wanneer iedere verbouwing is geweest en dit vertaalde hij met foto’s en uiterst fraaie technische tekeningen naar een scriptie waar hij in 1987 dan ook een 9,5 voor haalde. De toen 17-jarige Henrie stond er niet bij stil dat dit nog nooit op deze manier in kaart was gebracht. Nu, 23 jaar later, kwam de scriptie in handen van de stichting en die heeft er een fraai boek van laten maken. De voorzitter van de Stichting Han van Zadelhoff overhandigde het eerste exemplaar dan ook aan Henrie Bremer die er zeer trots op is – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Lieke uit Drempt bouwt eigen mini-satelliet

DREMPT – Er zijn maar weinig mensen die weten wat een CanSat is, en nog …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.