Home / Doesburg / SP: Anders omgaan met plastic afval

SP: Anders omgaan met plastic afval

DOESBURG – De SP Doesburg pleit ervoor dat het plastic voortaan bij de vuilverwerking uit het afval wordt gehaald. “Dat bespaart een hoop gedoe, het levert meer plastic op en het moet uiteindelijk ook goedkoper zijn dan het apart inzamelen van nu,” zegt Anita Nieuwenhuis van de Doesburgse SP fractie.

De SP wil dat het college laat zien wat de verschillen in kosten zijn tussen inzamelen via een brengsysteem (oranje containers) en die van een haalsysteem (huis aan huis ophalen ene plastic zakken aan de weg). Nieuwenhuis: “Halen moet daarbij de voorkeur krijgen boven brengen, zeker als de kosten van halen gelijk of lager zijn.”
De SP wil weten wat de gevolgen zijn voor het tarief van de afvalstoffenheffing nu het plastic apart wordt ingezameld. Ook wordt aan het college in een brief gevraagd wat de criteria zijn die het college gaat hanteren bij het beoordelen van de resultaten van de lopende proefperiode met de oranje containers en hoe lang die periode gaat doorlopen. De partij vindt dat er geen beslissingen genomen mogen worden zonder dat alle vragen rond de kosten en wijze van verwerking zijn beantwoord.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.