Actie voor openbaar toilet

De Stichting gehandicaptenraad Doesburg strijd al jarenlang voor een openbaar toilet dat ook toegankelijk is voor gehandicapten. Zaterdag voerden ze actie.

 

Weinig cafés en eetgelegenheden beschikken over een gehandicaptentoilet. Dit is veelal in de oude gebouwen ook niet te realiseren. Vier jaar geleden werd er ook al om gevraagd en menig politieke partij vond dit toen in aanloop naar de verkiezingen een goed plan. Toen puntje bij paaltje kwam na de verkiezingen, bleek de meerderheid er toch vanaf te zien.

Zaterdag werd een ludieke actie gehouden op de Markt in Doesburg. Een grote groep mensen met een handicap protesteerde tegen het feit dat er voor hen nergens gelegenheid is om een toilet te gebruiken. Het Miekes werkten mee door een “toilet” in te richten en als toiletjuffrouwen het muntstukje in ontvangst te nemen. Om klokslag één werden Burgemeester Kees Luesink en alle lijsttrekkers naar voren gehaald om een spaarpot en een rol geldtoiletpapier in ontvangst te nemen. Allen deelden mee zich in te zetten om te zien of het plan te realiseren zou zijn. De SP waarschuwde dat de kosten niet beperkt blijven tot plaatsing, maar dat ook onderhoud veel geld kost. Burgemeester Luesink verteldedat het gemeentehuis tijdens openingsuren toegankelijk is voor gebruik van het invalidentoilet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.