Ger Koopmans bezoekt IJssellijn

DIEREN – CDA Tweede Kamerlid Ger Koopmans was zaterdag 6 februari op bezoek in Dieren ter ondersteuning van de plaatselijke afdeling op campagne voor de raadsverkiezingen. Op het station in Dieren kwam een grote delegatie bij elkaar.

Koopmans wees op de motie Van Heugten die in de Tweede Kamer in 2009 is aangenomen en het kabinet opdracht geeft om de 53,2 miljoen euro rijksbijdrage voor het project Traverse Dieren veilig te stellen. “Maar”, zo waarschuwde hij, “Er moet straks 35 miljard bezuinigd worden en daarbij is niets meer heilig. Laat het geld niet liggen en wacht niet te lang.” Volgens Koopmans moeten provincie en gemeente snel een haalbare en betaalbare oplossing gaan uitvoeren.
Volgens Albert Schol, woordvoerder voor het CD in de Gelderse Staten, moet het project dan ook gaan vallen onder de Crisis- en Herstelwet. Schol zal bij de verdere behandeling van Traverse Dieren dit als wens inbrengen binnen Provinciale Staten. De Staten hebben besloten het voorstel aan te houden totdat er meer duidelijkheid is over de rol van de provincie. Het project zal de komende maanden weer op de agenda van commissie en Staten geplaatst worden. Het CDA wil dat de uitvoering in 2015 start.

Verder werd Koopmans gewezen op de verwachte toename van het goederenverkeer op de IJssellijn. Koopmans erkent dat de uitvoering ervan veel geld kost en dat Oost-Nederland daarbij extra aandacht behoeft. Aan de regio de taak om dat in Den Haag goed duidelijk te maken. Aan de andere kant blijft het doel om meer goederenvervoer over het spoor en water te krijgen en meer personenvervoer over het spoor in de Randstad. Dit mag van het CDA Rheden en de Statenfractie niet ten koste gaan van het leefmilieu langs de spoorlijn. Albert Schol wees er daarbij op dat de situatie in Velp nu al om maatregelen vraagt. Schol: “Wat is er met het geld gebeurd dat Tineke Netelenbos beschikbaar heeft gesteld vanwege het niet doorgaan van de Noordtak?” Koopmans heeft toegezegd dit te gaan uitzoeken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.