Bestemmingsplan buitengebied Hummelo en Keppel

BRONCKHORST – In het najaar van 2009 is de gemeente Bronckhorst begonnen met de actualisatie van de bestemmingsplannen in de buitengebieden van de voormalige gemeenten Steenderen, Hummelo en Keppel. Er zijn in die periode ook organisaties benaderd om zitting te nemen in een klankbordgroep.

Zitting hebben vertegenwoordigers vanuit de dorpsbelang organisaties, LTO Noord afdeling Bronckhorst, IVN Oude IJsselstreek/Stichting Milieuwerkgroep De Oude IJsselstreek, de Recreon, Recreatieschap Achterhoek en Liemers, landgoedeigenaren, De Kamer van Koophandel Centraal Gelderland, waterschap Rijn en IJssel, provincie Gelderland en het Plattelandshuis Achterhoek en Liemers. De klankbordgroep wordt ondersteund door medewerkers van de gemeente Bronckhorst en adviesburo Amer. Wethouder Baars is de voorzitter.
In december 2009 kwam deze groep voor het eerst bijeen. Aan de orde was het opstellen van een startdocument en de Nota van Uitgangspunten. Daarin zijn de hoofdlijnen voor het nieuwe bestemmingsplan verwoord. Deze Nota van Uitgangspunten is op 2 februari vastgesteld door het college. Dit besluit treedt op woensdag 10 februari in werking. Deze is tijdens openingstijden te zien bij de publieksbalie in het gemeentehuis.
De volgende stap is het opstellen van het voorontwerp bestemmingsplan, een milieueffectrapport en het houden van inloopdagen. De inloopdagen zijn met name bedoeld om fouten uit de bestemmingsplankaart te halen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.