Kinderen genieten van de natuur

REGIO – Het afgelopen jaar zijn meer dan 2000 Gelderse basisschoolkinderen met een boswachter van natuurmonumenten naar buiten geweest voor een les in de vrije natuur. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor. De toename bevestigt de groeiende belangstelling vanuit het basisonderwijs voor natuureducatie.

Juf Irene van Rooijen van basisschool De Arnhorst uit Velp ging met haar kleuterklas op natuurbelevingtocht in Nationaal Park Veluwezoom. “De natuurles speelde in op de zintuigen, wat horen jullie, zoek dezelfde steentjes als deze enzovoort. De kinderen vonden het ontzettend leuk. Het scheelde ook dat een ander dan hun eigen juf ze meenam het bos in. Dat maakte indruk”.
Obbe Norbhuis groeide zelf op bij een watermolen en heeft heel wat uurtjes rondgescharreld in de natuur. Na een loopbaan als trainer op het gebied van communicatie, management en sociale vaardigheden werkt hij nu alweer drie jaar als vrijwillig boswachter bij Natuurmonumenten. “Kinderen komen veel te weinig in contact met dat wat de natuur inhoudt, om wat voor reden dan ook. Er is heel weinig kennis over planten en dieren. Ik wil daar graag wat aan doen. De basis van wat je wilt vertellen ligt vast, maar verder is het ongedwongen en speels”, zegt Norbhuis.
Natuurmonumenten zoekt nog enthousiaste vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan het scholenproject. In maart gaat er weer een nieuwe training van start die vrijwilligers voorbereidt op het geven van een natuurles. Voor meer informatie kan men bellen naar boswachter Tonnis Boersma via tel. 06 – 10225298.

www.natuurmonumenten.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.