Grensoverschrijdende samenwerking scholen Klarenbeek

KLARENBEEK – Op woensdag 10 februari ondertekenen de schoolbesturen van de RK basisschool ‘De Kopermolen’ en de openbare basisschool ‘De Dalk’ in Klarenbeek een intentieovereenkomst met de gemeenten Apeldoorn en Voorst. Met deze overeenkomst wordt de intentie uitgesproken om een ‘brede school’ te ontwikkelen in Klarenbeek.

Het bijzondere van het dorp Klarenbeek is dat de gemeentegrens van Voorst en Apeldoorn door het dorp loopt. De RK basisschool ‘De Kopermolen’ is gevestigd in de gemeente Voorst en de openbare basisschool ‘De Dalk’ is gevestigd in de gemeente Apeldoorn. De uitbreidingsmogelijkheden van ‘De Kopermolen’ op de huidige locatie zijn beperkt. ‘De Dalk’ is circa tachtig jaar oud en aan vernieuwing toe. Reden voor beide schoolbesturen om onderling toenadering te zoeken en hun gemeentebesturen hierbij te betrekken
Vanuit de samenwerking en de ontwikkelingen die in de onderwijswereld gaande zijn is het idee ontstaan beide basisscholen in één gebouw te huisvesten. Als locatie is een plek gevonden die op het grondgebied van de gemeente Apeldoorn ligt in de nabijheid van de geplande nieuwe sportvelden in Klarenbeek.
Om de eerste stap te zetten tekenen de schoolbesturen, vertegenwoordigd door Otto Meulenbeek van Leerplein 055 en Bert Pijnenborg van SKBG, wethouder Hans Wegman van de gemeente Apeldoorn en wethouder Edo Horstman van de gemeente Voorst de intentieovereenkomst.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.