Studenten onderzoeken toerisme Krotoszyn

BRUMMEN – Bert-Jan Raidt en Erik Meulenbeek, twee studenten van de Saxion Hogeschool, reizen maandag 8 februari af naar Krotoszyn, de Poolse zusterstad van Brummen. Ze gaan daar in overleg met en op verzoek van de Stichting Brummen-Krotoszyn een onderzoek naar de mogelijkheden van het Poolse Krotoszyn op het gebied van recreatie en toerisme.

Afgelopen vrijdag (5 februari) maakten ze in Brummen kennis met burgemeester Niels Joosten, die zeer geïnteresseerd was in hun onderzoeksaanpak (foto).
De Stichting Brummen-Krotoszyn heeft al enige tijd plannen om na te gaan of er gezamenlijk in Krotoszyn meer gedaan kan worden aan recreatie en toerisme. Het stichtingsbestuur kwam vervolgens in contact met de Saxion Hogeschool. De studenten Bert Jan Raidt en Erik Meulenbeek zagen wel wat in dat project en besloten hun stage-onderzoek in het Poolse Krotoszyn te doen.

Het is de bedoeling dat ze tot medio juni in Polen aan de slag gaan om de toeristische potenties van Krotoszyn in kaart te brengen. Ze zijn erg enthousiast om aan de slag te gaan met hun onderzoek. Direct na aankomst in Krotoszyn willen de beide studenten die nog nooit in Polen zijn geweest, een spoedcursus Pools volgen.

Met burgemeester Niels Joosten spraken Raidt en Meulenbeek vrijdag in het gemeentehuis ook over de mogelijkheden van Europese subsidies voor gezamenlijke projecten van drie Europese gemeenten. Ze willen bij het onderzoek in elk geval ook kijken naar toekomstige kansen voor een gezamenlijk project op het gebied van toerisme en recreatie voor Brummen, Krotoszyn en een andere gemeente.
Bij het gesprek in het gemeentehuis waren namens de Stichting Brummen-Krotoszyn ook bestuursvoorzitter Luuk Tuiten en bestuurslid Henk Hummelen aanwezig. Henk Hummelen begeleidt de studenten gedurende de eerste paar dagen tijdens hun reis naar Polen.
Het is de bedoeling dat de beide Saxion-studenten na terugkeer in Nederland, medio juni, ook een presentatie over hun onderzoeksresultaten komen geven aan de leden van de nieuwe gemeenteraad van Brummen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.