Beplantingsproject van start in Hogenenk

BRUMMEN – Vooruitlopend op de bouw van de wijk Elzenbos bij Brummen, start de gemeente vast met een beplantingsproject van de Hogenenk. Dit is het platteland net ten noorden van de wijk, waar ook nu al veel mensen graag een wandelingetje maken.

“De Hogenenk mag er wel wat aantrekkelijker uitzien”, aldus wethouder Ria van Aartsen. “Er staan werkzaamheden op de planning voor als de Elzenbos er straks is, maar we kunnen best nu alvast beginnen.” Te zijner tijd komt er in de Hogenenk een overstort voor rioolwater, de beken die in het gebied stromen worden opgeknapt en krijgen een prominentere plaats in het landschap en de beplanting wordt verbeterd. Ook de aanleg van wandel- en fietsroutes staat op de planning.
Voorlopig blijft het nog even bij beplanting. Dit wordt aangepakt via een project met de bewoners. Het gaat immers grotendeels om hun erven waar iets gaat veranderen. Een heel aantal mensen heeft zich al aangemeld voor erfbeplanting, andere belangstellenden kunnen zich nog opgeven. Het project is vergelijkbaar met het erfbeplantingsproject dat momenteel in de hele gemeente wordt uitgevoerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.