Europa Kinderhulp zoekt gastgezinnen

REGIO – Europa Kinderhulp komt graag in contact met mensen die in de zomerperiode voor drie weken één of meerdere gastkinderen in huis willen nemen. De kinderen zijn tussen de vijf en twaalf jaar oud en komen uit Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Europa Kinderhulp is een organisatie die al bijna vijftig jaar vakanties verzorgt voor kwetsbare kinderen bij gastgezinnen in Nederland. De aanmelding van nieuwe gastgezinnen komt steeds later op gang omdat steeds meer mensen hun vakantie later boeken in hun drukke leven. Het gevolg is dat de medewerkers nog tot vlak voor aankomst van de kinderen op pad moeten om de nieuwe gastgezinnen persoonlijk te bezoeken. Dit is een ijzeren voorwaarde van Europa Kinderhulp, net als het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag.

Als gastouder helpt men kinderen een onvergetelijke vakantie te bezorgen waarin ze even op adem kunnen komen van de ‘grote mensen problemen’ waar ze thuis mee opgroeien; alcoholisme, werkeloosheid, schuldenproblematiek, krappe behuizing, de zorg voor jonge kinderen of een zieke ouder. Meedraaien in het dagelijkse leven daarentegen geeft de rust en ruimte om gewoon kind te zijn. Een potje mens-erger-je-nieten, samen pannenkoeken bakken en een middagje naar het zwembad, zo simpel is het.

Iedereen tussen de eenentwintig en zeventig jaar en die nog wat ruimte in het huis over hebben, kunnen zich aanmelden voor aspirant-gastouder. Dat kan bij Janneke Vermeent via tel. 0575 – 476100 of bij Annekee Cuppers via tel. 0544 – 842400.

www.europakinderulp.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.