Eerst lammetje bij Loenense kudde

LOENEN – De vorst zit nog in de grond, maar de eerste voorjaarsbode heeft zich alweer aangediend. De kudde Veluwse Heideschapen in Loenen is maandag verblijd met de komst van het eerste lammetje. Bridget kwam in de kou ter wereld en maakt het goed. Haar komst is de start van een geboortegolf bij de kudde, zoals deze ieder voorjaar plaatsvindt. Helaas kunnen herder Roelof Brandsma en zijn kudde geen kraamvisite ontvangen. In verband met de risico’s rondom q-koorts staat Het Geldersch Landschap, eigenaar van de kudde, geen bezoek toe. Ook de lammetjesdag, de gepland stond voor 14 maart, is afgelast.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.