Kort geding Doesburg om verwijderen nestkasten

DOESBURG – Het ministerie van LNV heeft in november 2009 besloten, dat de gemeente geen ontheffing nodig heeft in het kader van de Flora- en faunawet voor de bouw van de eerste fase van Beinum West. In het besluit van het ministerie worden een aantal maatregelen genoemd, die de gemeente moet uitvoeren.

In een recente uitspraak heeft de Raad van State het verzoek van Stichting tot Behoud van de Stadsweiden in Beinum West om het besluit van het ministerie te schorsen afgewezen.

De gemeente Doesburg heeft vervolgens de Stichting gevraagd de nestkasten voor 26 januari 2010 te (laten) verwijderen of te verplaatsen. De Stichting heeft laten weten hier geen medewerking aan te verlenen. De Stichting blokkeert hiermee de uitvoering van de door de Minister van LNV voorgeschreven maatregelen voor de steenuil in het gebied.

De gemeente Doesburg ziet zich daarom genoodzaakt om de Stichting te dagvaarden in een kort geding. Naar de mening van de gemeente handelt de Stichting onrechtmatig. De rechter wordt gevraagd in deze zaak de stichting te veroordelen tot het verwijderen, dan wel verplaatsen van haar nestkasten.

Vrijdag 5 februari 2010 is begonnen met de werkzaamheden, die nodig zijn om de maatregelen uit te voeren. Begonnen wordt met de aanleg en inrichting van de wadi’s, waarvoor allereerst het terrein wordt gefreesd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.