Home / Regio / Website met alle informatie over de IJssellijn

Website met alle informatie over de IJssellijn

REGIO – Al het nieuws omtrent de plannen voor de IJssellijn is verzameld op de website www.ijssellijn.info. Deze site is een initiatief van het Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking (RONA), waarin de diverse belangenverenigingen zijn verenigd.

Wat zijn nu precies de plannen van de overheid? De Noordtak, als vervolgtraject op de Betuweroute, is tien jaar geleden afgeblazen. Nu is deze route weer actueel, maar nu over bestaand spoor. Om zonder spoorboekje te kunnen rijden in de randstad, wil de overheid de goederentreinen verplaatsen naar de IJssellijn en de Twentelijn. Ook zijn er plannen om meer gevaarlijke stoffen over deze lijnen te vervoeren.
De treinen over de IJssellijn zullen langer en zwaarder zijn, waardoor geluids- en trillingsoverlast toenemen. Compenserende maatregelen, zoals geluidsschermen en gevelisolatie, zijn dan niet (meer) toereikend of niet gewenst. Ook vreest het RONA voor de veiligheid bij het vervoer van gevaarlijke stoffen. Nood- en hulpdiensten hebben niet genoeg mogelijkheden om de risico’s te dekken bij een ramp.
De belangenverenigingen langs de IJssellijn en Twentelijn hebben hun krachten gebundeld in het RONA om de leefbaarheid en veiligheid voor mensen nabij deze spoorlijnen te verbeteren dan wel waarborgen. Zij willen een duurzame en toekomstvaste oplossing, die ook voor de volgende generaties bruikbaar is. Via www.ijssellijn.info houdt het RONA bewoners op de hoogte van de ontwikkelingen. Men kan zich via de site ook aanmelden als donateur of om mee te werken.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.