Nieuw schoolplein voor De Poort

LOENEN – Bij het twintigjarig bestaan van Konijnenberg Bos en Groen heeft het bedrijf niet alleen cadeautjes in ontvangst genomen. Men wilde graag iets doen voor het goede doel en daarom zijn werknemers vrijdag gratis aan de slag geweest bij twee Loenense scholen.

“In oktober bestond Konijnenberg twintig jaar”, legt Mark Evers uit. “Het leek ons een leuk idee een actie te houden en iets voor het goede doel te doen met onze werknemers. Mensen konden daarvoor hun ideeën doorgeven.” Er kwam een heel aantal aanvragen binnen, waaronder van meerdere scholen. “De Poort sprong er als eerste uit. Er is het laatste jaar weinig aan het groen op het plein gebeurd en we zagen dat dat wel nodig is, we wilden graag een handje helpen. Van Vrije School Aventurijn kregen we een heel bescheiden verzoek: of ze de versnipperaar een dag mochten lenen. Het bleek echter dat daar zoveel achterstallig onderhoud gedaan moest worden, dat we besloten ook op Aventurijn aan het werk te gaan. We gaan veel snoeien: de haag, heesters en bomen. Een veldje met bramen gaan we maaien.”

Al deze plannen zijn vrijdag in uitvoering gebracht. Op De Poort werden de mannen van Konijnenberg met ballonnen ontvangen. De kinderen keken vol belangstelling toe. Op het plein werd eerst een grote conifeer weggehaald. De hoogwerker vonden de leerlingen erg imposant en ook de versnipperaar met zijn luide gebrul maakte veel indruk. Ook zijn hier vrijdag de hagen flink teruggesnoeid en zijn de grote linden op het plein aangepakt. De zandbult waar de glijbaan op staat is verstevigd.
Dit onderhoud is voor De Poort slechts een eerste stap in het opknappen van het plein. “Vorig jaar is de school flink onder handen genomen, dit jaar is het plein aan de beurt”, vertelt directrice Ellen Scholten enthousiast. “De gemeente financiert het herbestraten van het plein, maar zijn veel meer van plan.” Vrijdag is een aantal afgekeurde speeltoestellen verwijderd, maar binnenkort komt er een veel mooier plein voor terug. “We willen het plein opdelen in verschillende hoeken. Een deel is bestemd voor sport, een ander voor spelletjes als dammen, hinkelen en dergelijke. In een hoek komt een soort podium met bankjes en achter de school willen we de ‘ontdekhoek’ maken waar de zandbak moet komen, net als het klimrek en een waterbaan met pomp.” Mooie plannen, maar helaas is er nog een flink bedrag nodig om dit allemaal te kunnen realiseren. Subsidie is er niet, dus zal de school de komende tijd actie ondernemen om budget in te zamelen. “En dat is eigenlijk ook niet erg”, vertelt Scholten. “Zo leren de kinderen meteen dat dingen geld kosten en niet alles er vanzelf komt. En het gaat vast lukken, voor de zomervakantie moet het nieuwe plein klaar zijn.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.