Home / Bronkhorst / Brummen rijdt pekelwater als alternatief voor zout

Brummen rijdt pekelwater als alternatief voor zout

BRUMMEN – Ook de gemeente Brummen heeft te kampen met het landelijk tekort aan strooizout. Daarom is deze week geëxperimenteerd met het uitreiden van pekelwater, met behulp van een tractor met giertank. Daarnaast zijn er andere alternatieven bedacht voor het geval dat de nu al beperkte zoutvoorraad opraakt. Bij sneeuwval worden sneeuwschuivers en borstelmachines ingezet, eventueel in combinatie met zand. Zand kan buiten de bebouwde kom als strooimiddel worden gebruikt, maar heeft in de kernen niet de voorkeur: het kan slecht zijn voor het rioolstelsel. Deze bestrijdingsmethoden van gladheid worden ingezet op de doorgaande wegen met bijbehorende fietspaden en de busroutes, op andere wegen wordt voorlopig niet gestrooid. Bij heel extreme weersomstandigheden kan de gemeente besluiten gevaarlijke wegen af te sluiten.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.