Rheden stuurt brief aan provincie over Traverse

DE STEEG – De Rhedense gemeenteraad heeft woensdag 3 februari een brief naar Provinciale Staten gestuurd over de Traverse Dieren. De brief moet misverstanden wegnemen over een amendement dat de gemeenteraad vorige week aannam.

Het amendement geeft de raad zeggenschap over mogelijke wijzigingen van de Traverse. Gedeputeerde Marijke van Haaren liet een dag later hierover haar ongenoegen blijken, omdat dit geen bevoegdheid van de raad zou zijn. Provinciale Staten besloten daarom een besluit over de bestuursovereenkomst tussen de provincie en de gemeente tot nader orde uit te stellen. De gemeenteraad ging vorige week al wel akkoord met de overeenkomst.

Rheden wil via de brief de achtergronden van het amendement verduidelijken. Volgens de Rhedense raad is het amendement gericht op de interne verhouding tussen de raad en het college en heeft dit geen juridische invalshoek. ¨Wij hebben met het amendement willen verduidelijken dat wij een kaderstellende bevoegdheid hebben bij het vaststellen en wijzigen van het plan. Deze bevoegdheid vloeit voort uit de Gemeentewet¨, schrijft de raad. Het vaststellen van de Traverse en de financiering van het project blijft volgens de gemeenteraad bij het college. De raad hoopt dat er geen onnodige vertragingen zullen optreden in de ontwikkeling en uitvoering van de Traverse. ¨Hopelijk stelt u de bestuursovereenkomst eveneens spoedig vast¨, richt de raad zich tot Provinciale Staten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.