Apeldoorn houdt zelf dorpen bereikbaar

Door het landelijk tekort aan strooizout is de provincie Gelderland niet meer in staat om op alle provinciale wegen te strooien. Gevolg voor de gemeente Apeldoorn is dat op sommige wegen niet meer wordt gestrooid. De hoofdwegen in en naar Loenen, Hoenderloo, Beekbergen en Klarenbeek dreigen hierdoor onbegaanbaar te worden. Gemeente Apeldoorn heeft besloten om op een deel van deze wegen te gaan strooien, zodat de dorpen bereikbaar blijven.

Apeldoorn blijft de komende dagen de gladheid op de wegen volgens het noodscenario van 30 januari jl. bestrijden. Wel blijft de gemeente, gezien de huidige weersverwachtingen, strooien op de meeste fietsroutes. De gemeente roept haar inwoners op rekening te houden met gladheid.

Het is onduidelijk wanneer Apeldoorn van de leveranciers nieuwe voorraden mag verwachten. De gemeente heeft voor de komende dagen nog 180 ton strooizout om de gladheid op de doorgaande wegen en de fietsroutes te bestrijden. Dit is goed voor gemiddeld acht tot tien strooibeurten. De komende dagen strooit de gemeente alleen op hoofdwegen als het daadwerkelijk glad is. Aanvullend zet de gemeente sneeuwschuivers, -vegers en veegwagens in om de wegen schoon te houden. In het buitengebied gaat de gemeente over tot het strooien met zand op wegen die niet zijn aangesloten op de riolering.

De gemeente verwacht geen bijdrage meer van het Nationale Zoutloket. Dit loket coördineert de vraag en het aanbod van het strooizout in Nederland. Rijkswaterstaat heeft vandaag laten weten alleen zout te hebben voor de snelwegen. De gemeente blijft zoeken naar mogelijke aanvullingen van de zoutvoorraad.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.