Home / Velp / Studenten Groenhorst naar finale NK

Studenten Groenhorst naar finale NK

Twee dagen hebben Steven Roele en Jan van Middendorp van het Groenhorst College Velp met elf andere teams de tijd gekregen om hun visie op ‘de eetbare tuin’ te laten zien in de voorronde voor de Nationale Kampioenschappen Tuinaanleg te Houten. En met succes. Ze mogen door naar de finale. Doelstelling van de wedstrijd is jongeren te tonen wat het hoveniersvak inhoudt. De beoordeling wordt bepaald door het getoonde vakmanschap.
In het kader van ‘De eetbare tuin’ wordt de tuin voor de beroepenwedstrijd een tuin waarbij eetbare planten een belangrijke rol spelen. Vooral een tuin om te gebruiken, van te genieten en van te eten. Thuis hebben de deelnemers al een plan van aanpak met een urenbegroting op papier gezet. Ook moeten ze het plan verdedigen tijdens het criteriumgericht interview aan de jury. De wedstrijd is georganiseerd door de VHG en Aequor. De finale is van 25 tot en met 28 februari op Tuinidee in Den Bosch.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.