Deel provinciale wegen niet meer gestrooid

Op dit moment is de zoutvoorraad van de provincie Gelderland niet meer toereikend om nog op alle provinciale wegen te strooien. Gevolg is dat op sommige wegen niet meer wordt gestrooid.

Wel zal de provincie op deze wegen sneeuwschuivers inzetten. Uitgangspunt is dat de belangrijkste wegen en calamiteitenroutes gestrooid worden en ook vrije busbanen op provinciale wegen toegankelijk blijven voor het openbaar vervoer. Fietspaden en parallelwegen worden wel gestrooid. De weggebruiker wordt geadviseerd om zich goed te informeren over de actuele verkeerssituatie voordat hij of zij de weg opgaat.

Het zouttekort is het gevolg van het aanhoudende winterweer en de beperkte zoutleveranties. Op een aantal provinciale wegen wordt niet meer gestrooid. Op bijgevoegd kaartje staan de provinciale wegen waarop de provincie niet meer strooit. Met dit beperkte wegennet garandeert de provincie dat elke regio bereikbaar blijft en dat ook de regionale ziekenhuizen via de provinciale wegen goed bereikbaar blijven. Er kunnen wel plaatselijke ongemakken ontstaan door gladde wegen. De provincie inspecteert de wegen iedere dag en zal indien nodig in overleg met de politie kunnen besluiten om in verband met de verkeersveiligheid delen van wegen tijdelijk af te sluiten.

Goed geïnformeerd op weg
De weggebruiker wordt geadviseerd om zich goed te informeren over de actuele verkeersituatie. Op de website van de provincie Gelderland staat een kaartje waarop weggebruikers de wegen die worden gestrooid kunnen terugvinden. www.gelderland.nl/actueel/nieuws.

Landelijk tekort
Door het langdurige winterweer van koude en neerslag is er nu al veel meer strooizout gebruikt dan normaal in een jaar wordt gebruikt. Ook in de rest van Europa is veel hinder door het winterweer. Daardoor is de internationale vraag naar strooizout hoog en zijn de leveranties beperkt.

Het tekort aan strooizout is een probleem waar bijna elke wegbeheerder (gemeente, provincie, rijk) in Nederland mee heeft te maken. Daarom is er een landelijk zoutloket ingesteld. Al het extra strooizout wordt verdeeld via dit zoutloket zodat het beschikbare zout optimaal wordt ingezet. De prioriteit ligt bij de belangrijkste doorgaande wegen en bij het beschikbaar houden van de calamiteitenroutes.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.