Veel animo voor subsidie energiebesparing

DIEREN – Gedeputeerde Annelies van der Kolk en wethouder Harriët Tiemens leverden woensdag een symbolische bijdrage aan het succesvolle isolatieproject van de provincie en gemeente Rheden. Samen met het bedrijf Isotechniek hebben zij twee woningen aan de Zilverakkerweg voorzien van spouwmuurisolatie.

Ruim honderddertig woningeigenaren in Rheden kregen via de gemeente de mogelijkheid met subsidie hun woning energiezuiniger te maken. Per woning werd maximaal 1000 euro toegezegd voor bijvoorbeeld het isoleren van het dak, vloer of spouwmuren, het plaatsen van HR++ glas of de installatie van zonnecollectoren. In ruim vijf weken was de subsidiepot voor dit project leeg. Huizenbezitters bleken erg enthousiast en de beschikbare 100.000 euro was snel vergeven.
Wethouder Harriët Tiemens is enthousiast over het project: “Je zet mensen aan het denken. Door een mooie subsidieregeling aan te bieden, wordt de drempel om energiebesparende maatregelen te nemen lager. Dat wordt versterkt door samen te werken met lokale bedrijven Cevesin en Isotechniek. Belangstellenden stappen binnen en krijgen een mooi voorstel voorgeschoteld, ze hoeven zelf weinig uit te zoeken.” Ook Gedeputeerde Annelies van der Kolk spreekt van een geslaagd project, hoewel het in andere gemeenten niet zo goed liep als hier. “Er zijn 22 gemeenten waar we dit hebben geprobeerd en we gaan eerst evalueren. Als er budget is, krijgt de subsidieregeling wellicht een vervolg, maar in welke vorm, dat is niet duidelijk.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.